slovenski jezik, the Slovene language angleški jezik - the English language

Dolina

V alpski dolini ob reki Dreti je našla svoj dom terapevtska skupnost Barve jezika. Naravo, ki nas obdaja danes, so skupaj oblikovali vremenski dejavniki in ljudje, ki so v celoti kolonizirali nižinske predele teh krajev do konca 10. stoletja. Okoli leta 1140 je bil v Gornjem Gradu ustanovljen benediktinski samostan, ki je nekaj stoletij do njegove ukinitve dajal verski in posvetni pečat Zadrečki in Zgornji savinjski dolini. Zahvaljujoč odmaknjenosti od glavnih trgovskih poti sta globoko pri vznožju vzpetin ostala mir in lepota, ki ti brez besed vzameta dah.

"Če si bil v manjšini, celo v manjšini enega samega, te to ni zlomilo. Bila je resnica in neresnica. Če si se oklenil resnice tudi proti vsemu svetu, nisi bil blazen."
George Orwell, 1984.

Rešitve za težave

Življenje ponuja v svoji neskončni raznolikosti številne rešitve, le videti in sprejeti jih je traba. Nekomu je odleglo, ko se je po težkih dnevih z vročo glavo v zvezdni noči usedel pred hišo in se zazrl daleč v temo, da je njegov pogled prodrl v prostor med zvezde in še naprej.

welcome predstavitev
predstavitev

Odnos živali – ljudje

Živali se ločijo od človeške vrste med drugim tudi po tem, da ne znajo govoriti. Človek z govorom oddaja različna sporočila. Negativna in neproduktivna so sporočila, ki kritizirajo in zbadajo, na videz sprašujejo, v resnici pa postavljajo dokončna mnenja. Živali »na srečo« sporočajo samo s telesom in glasovi. Sporočene znake ljudje sprejemamo in interpretiramo njihov pomen s pomočjo lastnega dojemanja sveta. Interpretacije so lahko raznolike, ključna pa je naša temeljna odločitev, kam smo žival postavili: ali je na naši strani ali je proti nam. Če nimamo pretirano slabih preteklih izkušenj, jo bomo razvrstili na našo stran.
Kaj nas sploh pripelje k takšni odločitvi? Žival je največkrat topla in mehka na ob dotiku; se nam podreja in ni agresivna, saj pridemo v našem primeru v stik samo s terapevtskimi osebki in domačimi živalmi; je lahko samo naša zaveznica in nikakor ne nasprotnica ali rivalka, saj ni del človeškega sveta, ki ga urejajo zakoni svoje vrste.

"Tako torej vse, kar hočete, da bi ljudje storili vam, tudi vi storite njim! To je namreč postava in preroki."
Mt, 7,12